ترشی انداختن یکی از رسوم قدیمی ایرانی است که اغلب در فصل زمستان انجام میشود. این کار یکی از هنرهای خوشمزه خانمهای ایرانی بوده و درست کردن انواع و اقسام ترشی در منزل جزو تخصصهای برخی خانمها به حساب میآید. ترشی در واقع در ایران به عنوان یکی از چاشنیهای اصیل ایرانی بوده که در کنار اکثر غذاهای ایرانی سرو شده و بسیار دلچسب و لذیذ خواهد بود. در تهیه ترشی اغلب از مخلوط ادویه و طعم دهندههای مخصوص استفاده میشود. استفاده از این ادویه جات ترشی موجب عطر و طعم بسیار خوبی در این مخلوط خواهد شد.
در ادامه انواع ادویه جات به کار رفته در ترشی معرفی شده و خواص آنها توضیح داده میشود.
یکی از مهمترین ادویه جات برای ترشی، ادویه گلپر است. این گیاه اغلب در مناطق کوهستانی و سردسیر رشد کرده و دارای ساقهای کلفت و برگهای سکهای است. از مهمترین خواص ادویه ترشی، گلپر برای بدن میتوان به تقویت معده و گوارش، خاصیت ضدعفونی کننده، بهبود وضعیت تنفس و افزایش قوای جسمانی بدن اشاره کرد. همچنین گلپر در درمان سکسکه مفید بوده و از نفخ شکم جلوگیری میکند. البته مصرف بیش اندازه گلپر نیز ممنوعیت داشته و میتواند طعم تلخی به ترشیتان بدهد.
یکی دیگر از مهمترین ادویه جات ترشی، تخم گشنیز است. گیاه گشنیز در تهیه انواع غذاها کاربرد دارد. این ادویه ترشی، خواص بسیار زیادی داشته و در انواع ترشیجات و غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. تخم گشنیز شکلی گرد و سفید دارد و از آن در مخلوط ادویههای هندی نیز استفاده میشود. همچنین تخم گشنیز مورد استفاده در ترشی باید به خوبی سابیده شود. گشنیز علاوه بر طعم و بوی بسیار زیادی که به ترشی میدهد، ارزش غذایی بالایی دارد. این گیاه حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است که در زمان مصرف موجب دفع آلومینیوم و سرب از بدن میشود.
از انواع ادویه جاتی که در ترشی استفاده میشود، میتوان به فلفل سیاه اشاره کرد. این ادویه عطر و طعم تندی داشته و باید در میزان استفاده از آن دقت کرد. فلفل سیاه یک بوته گرمسیری بوده و علاوه بر ترشی، در پخت انواع غذاها نیز به عنوان یک ادویه اصلی کاربرد دارد. در اغلب موارد ترشیها طعم تندی دارند که این طعم به علت وجود فلفل سیاه درون آنها است.
برای اطلاع از قیمت ادویه جات به سایت سالماطور مراجعه کنید.